Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

MIT Media Lab

MIT Media Lab har fået ny dynamisk identitet

MIT Media lab har fået ny identitet. De kloge hoveder på MIT har baseret logoet på en visuel algoritme, så hver medarbejder får sin helt egen version af logoet på deres visitkort. Algoritmen er programmeret i processing. 

Det er ret sjovt at lave et dynamsik logo på denne måde og mon ikke det vil inspirere andre til at gøre det samme i fremtiden. Jeg vil i hvertfald.. 

Se det her.

Frederik Kroghs billede

Kommentarer

Nilass billede
Nilas

Helt bestemt rigtig interessant. Jeg er selv igang med en identitet for en velgørenhedsorganisation, som mere eller mindre kan udvikles og formes af communitiet selv.

Martin Højer Kofods billede
Martin Højer Kofod

Idéen med et logo med indbygget vilkårlighed er vel ikke specielt ny. (Jo algoritmen er). Men varierende logo er da set mange gange før, eller er det bare mig? På stående fod kan jeg dog kun lige komme i tanke om Pepsi.

Mht. logoet så syntes jeg ikke så godt om det. Meget retro, og meget oppe i tiden, ja. Men smukt, nej. Men så så jeg filmen, og synes pludselig det fungerede 10 x bedre. Meget mærkeligt. Ved ikke om det var bevægelsen, eller de nye farvekombinationer.

Hvad siger I?

Lynges billede
Lynge

Jeg er meget vild med ideen om skiftende logo'er jeg har tidligere lagt mærke til forkskellige forums tråde rundt om på nettet hvor man også for tildelt et random gennereret artwork som profilbillede hvis man ikke uploader ens eget.
det her er jo i virkeligeheden lidt det samme

- men det er rigtigt at der er en eller anden form for retro estetik de kører her, som er lidt pudsigt og som jeg egentlig ikke er så vild med.

Kristoffer Søllings billede
Kristoffer Sølling

Ved ikke om jeg synes det er værd at diskutere om variation i identitet er gjort før. Rød er også brugt mange gange i et logo før. Idéen om en varierende identitet er vel så grundlæggende at den kan eksekveres på en milliard måder, uden at have nogen nævneværdig forbindelse til andre varierende identiter.

Hvad jeg tilgengæld godt kan lide ved MITs logo er 1) at det er programmeret, det er Melbournes ikke så vidt jeg kan se og 2) at de har fundet en god mellemvej mellem det meget komplekse i at programmere variation, og genkendeligheden i det traditionelle statiske logo.

For noget der er programmeret, er det også rart at de ikke har givet det den tekno-komplekse stil som eksempelvis Burnleys fra den artikel Michael Steensen har postet lidt længere nede af siden. En identitet som denne, det norske Miljø og Biovidenskab fakultets og selvfølgelig den fine COP15 identitet er grunden til at jeg begyndte at lære at bruge Processing.

Martin Højer Kofods billede
Martin Højer Kofod

Tak for links. Fandeme sjovt at udviklerne bag Burnleys logo, først havde prøvet at sælge samme logo til en anden kunde. :)

Daniel Siims billede
Daniel Siim

Det er en skam at designerne ikke viser mere af deres "custom animation soſtware". For spørgsmålet er vel hvor dynamisk alle disse logoer er, når det kommer til kundens egen håndtering af "produktet". Moving Brands lavede fx et program, som gjorde det muligt for Nokia at generere deres egen grafik til web og print.
http://www.movingbrands.com/?category_name=nokia-work#img7

RasmusMs billede
RasmusM

Det var også min første tanke at konceptet ikke er nyt, men tyder de mange eksempler på, at det bliver en mere anvendt metode..?

Århus Universitets forfærdelige identitet er delvist levende. Modsat Jens DJ kan jeg meget godt lide PwC's :-) Dengang AOL skiftede navn og identitet til Aol. blev det modtaget rimelig kritisk. Jeg kan meget godt lide konceptet. Det er meget uhøjtideligt. Lidt som http://wdp.dk/

Jeg elsker Melbournes identitet, hvor parkeringsbøden ligner en koncertbillet :-)

Kasper Pyndts billede
Kasper Pyndt

Melbourne identiteten er bestemt flot at se på, men jeg køber ikke begrundelsen om at man ville give Melbourne et mere "cool" touch. I mine øjne er det ikke ligefrem en identitet med megen substans.