Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

Kurateret Torsdag: Informationsgrafik

Teori og Praksis byder velkommen til Kurateret Torsdag nummer 7, som denne aften vil sætte fokus på informationsgrafik og datavisualisering. Til at kridte scenen op, og introducere om informationsdesign og datavisualisering som disciplin, har vi inviteret designer, Morten Noer, som er tilknyttet center for kommunikationsdesign, på Danmarks Designskole. Morten Noer arbejder med visuel identitet og visuelle systemer og har i en årrække været ledende designer hos bl.a. Bysted, Public og DR Design.

På anbefaling fra Phillip Battin i denne blog-post på Dansk Dynamit, kiggede vi for nylig nærmere på den netop færdiguddannede designer, Peter Ørntoft, og hans afgangsprojekt ”Informationsgrafik i kontekst”. Peter vil med udgangspunkt i sit afgangsprojekt fortælle hvordan han har arbejdet med at tilføje et kvalitativt lag til det klassiske diagram. I sit afgangsprojekt har Peter formået dette ved at lave sofistikerede inddragelser af kontekst i diagrammernes visuelle udtryk.

Endelig vil Konradin Windhorst fra Schwäbisch Gmünd og udvekslingsstuderende på linjen for digital interaktion, Danmarks Designskole, fortælle om sine afprøvninger af metoder til visualisering af data i digitale medier.

Trovattens billede
Personer: 
Peter Ørntoft
Virksomheder / Organisationer: 
Teori & Praksis

Kommentarer

Bo Pees billede
Bo Pee

Jeg regner kraftigt med at dukke op. Andre der har tænkt det samme?

Morten Elgaards billede
Morten Elgaard

Yep jeg var der, var godt selv om det ikke er det mest let tilgængelige emne. Var en meget interessant lille diskussion ved spørgsmåls delen, om objektivitet i forhold til grafer. Man kan jo som grafiker altid kan dreje det til det ens eget budskab hvilket er lidt problamatisk da de fleste folk ser grafer som "den rene sandhed".

Bo Pees billede
Bo Pee

Kom desværre aldrig afsted. Der var for meget uro på hjemmebane. Kl 19. er ikke just det perfekte tidspunkt når man har småbørn i huset.

Var der mange som dukkede op?
Mon der kommer video op fra arrangementet, eller hvordan et det nu med det?

Trovattens billede
Trovatten

Vi havde cirka 70 deltagere, så vi nåede lige præcis vores max begrænsning hvilket var fantastisk! Og både Peter, Morten og Konradin holdt alle spændende virkelig spændende oplæg!

Jeg lavede [url=http://www.facebook.com/video/video.php?v=488571430812]en lille snapshot video[/url], som kun giver et indblik i rummet og nogle af deres visuals, men inden længe har vi en video klar i vores [url=http://theoryandpractice.dk/videos]videokartotek[/url] som vil være i fuld længde og uden forstyrende disko-soundtrack ;)

De sidste elleve billeder i [url=http://www.facebook.com/album.php?aid=238060&id=321633465788]dette album[/url] kan også hjælpe til at give et indtryk af aftenen.

Hilsner,
Richard og T&P