Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

Nyt website til Rietveld

Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam er en skole, der nyder et glimrende ry. Nu har skolen fået ny hjemmeside - en hjemmeside, der tydeligvis har ladet sig inspirere af "Indexhibit-kulturen".

Kasper Pyndts billede

Kommentarer

Morten Buch Lassens billede
Morten Buch Lassen

Ikke fantastisk spændende side må jeg sige. Eller den virker i hvert fald ikke så "skole-agtig" synes jeg :-)

Ss billede
S

Jeg kunne bedre lide den gamle, men synes at den nye også har sine kvaliteter.
Jeg synes, at det er spændende layout. Den ser ud som Rietveld, den er Rietveld, ligner Rietveld, ter sig som Rietveld. Enten forstår du det eller også gør du ikke. Det handler om at have kant. Det smukke ligger i at det ikke er helt færdigt og straight. Det må gerne være rodet og trashet i mine øjne. Desuden fedt at man som elev kan add projekter til index siden..
LADS OS FÅ DET PÅ DKDS.DK OGSÅ

Kasper Pyndts billede
Kasper Pyndt

Synes personligt deres gamle hjemmeside var en pine så jeg er glad for at de har fået en ny. Når det så er sagt, synes jeg hverken den nye er synderligt interessant eller sælger skolen specielt godt.
Sebastian - du siger "Det handler om at have kant". Det synes jeg ikke Rietveld viser ved at vælge et design, der er næsten usynligt, og samtidig er noget vi i dén grad er blevet vant til.

Kristoffer Søllings billede
Kristoffer Sølling

Måske er der ikke meget kant i ideen om et usynligt layout, men det "usynlige" design har jo til formål at lade projekterne tale for sig selv og for skolen, hvad repræsenterer bedre skolen end de ting der bliver lavet på den?

Selvom det er sparsomt med dekoration har de jo netop fået de små finurligheder med som differencierer skolen og dens ånd fra alt muligt andet du ser på nettet, fx. på forsiden når thumbnails ikke flugter og har meget forskellige størrelser, det er da classic Rietveld (så længe jeg har kendt den) i mine øjne.

Og ja, så er det fedt at man kan tilføje projekter på siden, som en ffffound kun for Rietveld - og så synes jeg at selve forsiden er flot i sin hæslighed og funktionalitet. Den er sgu befriende umonumental.

kasper ledets billede
kasper ledet

Ja den er meget Rietveld agtig.

Det er en stil jeg synes man især ser hos studenter fra Central St. Martins og Rietveld. Det kunne meget vel ligne et portfolio for nogle af dem. Som indeholder fortrinsvis print projekter med et minimalt næsten anti æstetisk design.

Ss billede
S

Kasper Ledet: [i]minimalt næsten anti æstetisk design. [/i] - Det var dét jeg mente, godt fomuleret.
For mig og se handler det også om at se tilbage i tiden. At man er inspireret af en oldschool internet stil fra dengang internettet startede.
#F00 blå links med a:hoover text decoration underline / standard type: Times, billede border osv.

Jeg ved dog ikke, om jeg vil kalde layoutet usynligt, men er enig med KHS i at den lidt rodede (tilfældige (selvom denne er gennemtænkt)) opsætning af billeder fx fx gør siden unik, spændende anderledes og classic rietveld

Gudmundur Ulfarssons billede
Gudmundur Ulfarsson

Det handler ikke om layouten eller æstetiken. Det handler om indholdet. Siden jeg startede har Rietveld Academie haft 2 rimlig irriterende hjemmesider. Da jeg skulle til at søge ind så ku jeg næsten ikke finde de informationer jeg ville finde. Og overhovedet ikke nogle elevprojekter. Så jeg er glad for at de har fået lavet én som faktisk fungerer.